Deze insecten maken je hongerig

De mannen willen eigenlijk de wereld verbeteren, maar dat begint natuurlijk altijd bij jezelf. Deze gasten hopen op een wereld waar de proteïne vooral gehaald kan worden uit insecten. Yes, sprinkhanen voor de lunch en wormen tijdens het avondeten. Meet : Sweets & Insects

Waar komt Sweets & Insects vandaan?
Sowieso zijn we hier al een tijdje mee bezig, we hebben al een tijdje het idee dat vlees niet de manier is en we geloven gewoon in een toekomst met insecten. Toen we voor school dus een eigen onderneming mochten opzetten, werd het sowieso dit!

Waar waren jullie toen dit idee opborrelde?
Weten we niet meer, het speelt al een tijdje en we zijn al een tijd bezig met insecten. Een van ons wilt bijvoorbeeld ook sport supplementen maken waar geen dierlijke proteïne in zitten, maar vanuit insecten. Is voor de wereld, het milieu, maar ook voor je eigen lijf beter!

Schermafbeelding 2017-06-15 om 14.19.31

Waar komen die Sweets & Insects vandaan?
We wilde sowieso een tegenhanger aanbieden van de insects. Mensen komen ons winkeltje binnen en krijgen meteen een nostalgisch gevoel bij de old school snoepgoed die er staat, om zich vervolgens in de toekomst te wanen als ze bij de bar met insecten aankomen.

En echt de beestjes? Waar komen die vandaan?
De insecten worden ook echt gekweekt in Nederland. Dat is ook een reden waarom het nog zo prijzig is en, omdat alles met de hand nog wordt gedaan, maar op die manier hebben we wel de beste kwaliteit.

Stel dat jullie het door kunnen zetten, waar zou Sweets& Insects dan zijn over 5 jaar?
We zijn er nog niet over uit. Sowieso willen we allemaal wel iets gaan doen in de industrie. Van sport supplementen tot misschien wel een restaurant. Dat zou vet zijn, om een restaurant te starten met insecten als hoofd ingrediënt.

Maar is het dan een droom? Of is het haalbaar?
Dat is inderdaad de vraag en vooral hoe haalbaar, want na wat voor een periode gaan er andere zaken openen met insecten, je blijft niet voor heel lang de enige denken wij…

IStock

IStock

Dit is stap 1 in het ondernemerschap, zijn er nog meer ideeën?
Er zijn altijd ideeën, dat ondernemerschap zit wel in ons bloed.

Als we jullie echt zouden kennen, zouden we weten dat?
Zouden jullie weten dat we allemaal super verschillend zijn en dat botst soms nog eens.

Is er nog een guilty pleasure/droom voor in de toekomst?
Stiekem wil een van ons een hostel ergens in Azië beginnen, voor de rest zien we het wel… En dus iets doen met die insecten, misschien wel als tussenpersoon tussen de boeren en de supermarkten…Wie weet.

17426388_229707820767222_1222980535720850331_n

Reacties

comments