‘Patta ON AIR’ opent in Amsterdam

Nike werkt samen met de legendarische sneakerstore Patta en opent samen met hen in de maand maart een pop-up store in hartje Amsterdam. De store zal de thuisbasis zijn voor de aankomende Air Max releases, maar ook voor speciale projecten en evenementen, samengesteld door lokale talenten gedurende de maand.

Patta ON AIR is open van 8 maart tot 26 maart en is gevestigd aan de Zeedijk 22. Wereldwijd is het een van de weinige winkels die de meest exclusieve sneakers van de Air Max Day collectie van dit jaar op voorraad heeft.

Air Max Day 2017 is vooral bijzonder omdat het de 30e verjaardag van de Original Tinker Hatfield-designed Air Max 1 markeert en de komst van de ‘visible air’ demping.

De release van de verjaardag van Air Max 1 valt gelijktijdig met de opening van Patta ON AIR. De originele Air Max 1 zal terugkeren in twee van drie originele kleurstellingen uit 1987; rood-wit en blauw-wit.

Ook wordt de Air Max 1 Master gelanceerd, een sneaker samengesteld uit 11 bekende Air Max designs, waarvan 3 afkomstig uit verschillende samenwerkingen met lokale Amsterdamse iconen als Piet Parra en Patta.

De uit 2006 bekende Air Max 1 Atmos Elephant zal ook terugkeren, nadat fans veelvuldig hebben gestemd op de terugkomst van de sneaker tijdens Air Max Day 2016.

Tot slot zal op Air Max Day de Nike Air VaporMax gelanceerd worden waarmee de maand in stijl wordt afgesloten. De nieuwe schoen wordt gekenmerkt door een revolutionair nieuw cushioning system gecombineerd met iconisch design.

Er wordt een grote opkomst verwacht, inclusief lange rijen voor de store, daarom heeft Patta een aantal leuke verrassingen voor de bezoekers. Muziek en foto exposities, panel discussies en een speciaal project door TNO zullen de ruimte transformeren in een creatieve hub voor de sneaker community.

Patta heeft een lange historie met Air Max en sommige van hun samenwerkingen met Nike staan bekend als een aantal van ’s werelds most wanted sneakers, zoals de Air Max 1 Anniversary Pack inclusief de Patta x Parra x Nike Air Max 1. Sinds de geboorte van Patta in Amsterdam hebben ze een grote bijdrage geleverd aan de reputatie van de stad als ‘Air Max city’. Dit zal gedurende de maand maart meer dan ooit naar voren komen.

Onderstaande releases zijn beschikbaar in de Patta ON AIR pop-up store:

Nike Air Max 1 Anniversary
Het begon allemaal met de Air Max 1 in 1987 met de introductie aan de hele wereld van de zichtbare Nike demping. Dit jaar is het 30-jarig bestaan en het icoon is terug in zijn archetypische vorm en verkrijgbaar in twee van de drie oorspronkelijke kleurstellingen.

Nike Air Max 1 Master
De 30ste verjaardagseditie van de Air Max 1 meshes is een van de meest gewaardeerde modellen in de Air Max geschiedenis. Consumenten op weg naar de Patta ON AIR store in Amsterdam zullen blij zijn om te zien dat drie van de elf stijlen die opgenomen zijn ontstaan zijn Nederland, zoals de ‘Albert Heijn’ samenwerking met Piet Parra, evenals twee Patta samenwerkingen.

Nike Air Max 1 atmos Elephant
Voor het eerst gelanceerd in 2006 als een samenwerking met de beroemde Japanse retailer Atmos, deze sneaker werd een van de meest begeerde over de hele wereld. Air Max fans namen hun kans om deze sneaker weer terug te brengen tijdens Air Max Day 2016 met de ‘Vote Back Campaign’.

Nike Air VaporMax
Na de aankondiging van de Nike Innovation Summit vorig jaar, werd de Nike Air VaporMax een van ’s werelds meest gehypte sneaker releases. De VaporMax herondekt de Air Revolution met zijn nieuwe dempingsysteem en bewijst dat Air in 2017 fresh as ever is.

on air

Reacties

comments