Het wordt de nieuwe volkstuin van de Pijp

Ze zijn behoorlijk goed in wat ze doen, met de Kopstootbar op een van de populairste locaties én met een eigen jenever op zak hebben ze dat inmiddels wel bewezen. Maar de mannen Sunny, Jamie en Maarten & de mannen van PESCA hebben nog wat leuks voor je … Ze gaan namelijk een nieuwe tent openen midden in de Pijp. Wij gaan hier in ieder geval voortaan het terras op.

Hoe komen jullie aan het idee van de Tulp?
De tulp wordt de nieuwe volkstuin van de Pijp. Het heet de Tulp, heeft overigens verder niets te maken met een tulp, maar we vonden het wel een toffe naam. Een lekker Nederlandse naam en pakkend. Het bekt ook gewoon lekker. Na een aantal biertjes was het idee geboren.

En wat is dan precies het idee achter de Tulp?
We werken heel erg vanuit ons eigen idee. Zo vinden we het zelf heel arelax dat je op het terras facking lang moet wachten op je drankje, dus wij denken dat een selfservice heel goed werkt, dus dat hebben we sowieso. Daarnaast willen we dat het terras ieder moment kan veranderen. We gaan schommels en hangmatten ophangen en gaan fijne chill hoeken met kussens creëren. We willen het speels houden, maar wel lekker genieten op het terras.

En hoe ziet de menukaart eruit?
Ja we willen de tent dus wel met invloeden vanuit het amazonegebied voeden en dus ook de menukaart. We gaan sowieso werken met Bacardi, dus die drankjes sluiten er wel ook heel goed bij aan. Wel spannend, zo’n groot merk, maar het lijkt ons heel tof! En ze passen qua look&feel heel goed bij ons stijltje.

En wat kunnen we bestellen?
We gaan ons vooral focussen op pitchers met cocktails, maar ook grote flessen bier die je dan lekker met vrienden kunt delen. Ook kun je natuurlijk speciaalbiertjes vinden en we gaan blikjes leveren. Dus net even anders.

En qua eten?
Qua eten gaan we werken met planken, niet standaard borrelplanken, maar allerlei verschillende gerechten die we zelf echt lekker vinden. Onze chef heeft daar wel lang aan gezeten, dus die moet je snel maar komen proeven. Sowieso is alles met een twist.

Waar waren jullie toen dit idee opkwam?
Nou, we doen dit samen met de jongens van PESCA en eigenlijk zaten we gewoon aan een lekker drankje toen dit idee helemaal qua op z’n plek viel. Vooral na veel kletsen en een paar goede borrels. En zelfs met een paar goede koffie’s waren er veel goede ideeën.

12898247_10153831136450804_1635607785759964478_o

Dus wat wordt echt kenmerkend voor de Tulp?
Vooral het selfservice idee met de amazonevibe. Je ziet veel planten, veel kleur en het moet je eigenlijk een beetje doen denken aan de Favela’s.

Wat vinden jullie het tofst?
Het is sowieso heel tof om de hele tent in te richten, overal spullen vandaan te halen. Heerlijk om te struinen en mooie dingen te vinden. Dat is echt veel te leuk om zelf te doen. We willen echt dat het ontstaat en z’n eigen leven gaan leiden.

Waar is de Tulp over 5 jaar?
Nou, zo het hele rijtje van het Marie Heinekenplein. Nee, het zou tof zijn als we echt een begrip worden hier. Dat het een gevestigd ding is. Het is het grootste compliment als het in het systeem van mensen komt.

Wat is het tofste wat jullie met de Tulp zouden willen bereiken?
Dat mensen jaren lang naar je terug komen en het altijd weer gezellig hebben. Dat lijkt ons het grootste compliment, als je na jaren nog goed loopt en een volle bak hebt. Dan heb je ’t goed gedaan.

OPENINGSAVOND

Wij zijn erbij de 6e, jullie ook?

Reacties

comments