Champion opent nieuwe flagshipstore in Amsterdam

USA Sportswear brand Champion, viert de opening van zijn nieuwste flagshipstore in de Amsterdamse 9-straatjes, met de campagne ‘Champions of Amsterdam’.

In aanloop naar de opening vroeg Champion de Marokkaans-Nederlandse artiest Yousef Gnaoui om een gedicht te schrijven over zijn Amsterdam. Yousef a.k.a. Sef is onder meer bekend van ‘De Leven’, titelsong van de Nederlandse film Rabat, en van hits als ‘Stuk’ (met The Partysquad, Dio en Sjaak) en ‘Me Nikes’ (met The Opposites) en de track ‘Toch Houdt Ze Van Mij’ van zijn laatste album ‘In Kleur’ werd uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Schermafbeelding2018-05-15om11.50.04.115200

Zijn Champions of Amsterdam-gedicht – “It is what it is in the XXX, What you see is what you get”– draagt Sef met zijn kenmerkende pretentieloze straattaal erudietie voor als voice over bij een al even poëtische film. Voor deze visuele ode aan Amsterdam werkte Sef samen met de Nederlandse videomaker Niels van den Top, die al eerder films maakte voor klanten als Valentino, Viktor & Rolf, Rochas, Red Bull en Appelsap.

(De video: Champions of Amsterdam by Niels van den Top & Yousef Gnaoui

De nieuwe Champion flagshipstore in de Reestraat is niet zomaar een Champion store. Dit wordt de destination store voor liefhebbers van ‘the real thing’; zoals de oorspronkelijke Reverse Weave styles, American Made zoals ze dat in 1934 ook al deden, en waar Champion letterlijk wereldkampioen sweater mee is geworden. Maar ook de colabs en specials die in kleine oplagen uitkomen zullen hier te vinden zijn.

For the Champions of Amsterdam.

The Champions of Amsterdam campagne is masterminded door Mr. WiX

Reacties

comments